Etiketter

fredag 8 juli 2011

Klart för semifinal!

Klockan 14.10 var det dags för vår kvartsfinal mot ”Stode” från Tjeckien. För en gångs skull fick tjejerna gott om tid för uppvärmning på planen. Det gav uppenbarligen gott resultat då vi tog ledningen med 1-0 redan efter 16 sekunder. Tjejerna hade därefter bra koll på tillställningen och hade några ytterligare vassa chanser utan att kunna utöka. Ungefär halvvägs in i första halvlek blev det tilltrasslad situation framför Olivia och tyvärr lyckades Stode få in bollen i mål. Nu var det frågan hur tjejerna skulle reagera? Hur lugnt som helst var svaret. De fortsatte att kämpa som ett lag och lämnade inte motståndarna i fred. Det gav ganska snart utdelning och 15.19 in i första halvlek gjorde vi 2-1, ett resultat som höll sig halvleken ut. En bit in i andra halvlek gjorde vi 3-1 och då kunde nog alla känna ett litet lugn. Tjejerna kontrollerade nu spelet, även om Stode hade en eller annan ströchans. När vi dessutom gjorde 4-1 med knappa fem minuter kvar så kändes det riktigt bra. Med ett par minuter kvar tog motståndarna ut målvakten och skapade ytterligare någon chans, men tjejerna redde ut situationen och kunde göra 5-1 i tom bur med bara 13 sekunder kvar. Det blev också slutresultatet och både tjejer och publik jublade så högt att det borde ha hörts ända till Tullinge. Nu är frågan vem som blir vår moståndare i kvällens semifinal, som spelas kl 17.10.